Meghitt hangulat, nyugalom, festői környezet - Dömös

Villa Panorama Artist - Szálláshely a Dunakanyarban

A dömösi szálláshely bemutatása

A Villa Panorama Artist 2016-ban nyitotta meg kapuit a Dunakanyar szívében. A szállás Dömösön található, Budapesttől mintegy 45 km-re, Visegrád szomszédságában. A szálláshely Dömös és - túlzás nélkül - a Duna kanyarulatának egyik legszebb pontján helyezkedik el. Az épületet a Pilis hegyei és a Duna-Ipoly Nemzeti Park erdőségei övezik, előtte pedig csodás panoráma tárul fel - az egész Dunakanyar Visegrádtól Szobig a "lábunk előtt hever". Ez a környezet valóban megihleti, inspirálja az embert, nem véletlenül szolgált évtizedeken keresztül művészek alkotóhelyeként.

A szállás az egykori dömösi művésztelep, alkotóház átalakításával jött létre, melyet 1906-ban építettek.

Természet, nyugalom, csodás környezet, gyönyörű panoráma és a szálláshely több mint 100 éves, bájos épülete fogadja a a szálláshelyen a vendéget. A teraszon üldögélve a Duna és a folyóba rohanó hegyek keretezte kilátásban gyönyörködve, a 3000 négyzetméteres kertben sétálva vagy grillezve teljesen feltöltődhetünk. 

A felújított-modernizált, összkomfortos egykori művészvilla 6 fő elszállásolására alkalmas, nappalival, hálószobákkal, teljesen felszerelt konyhával és fürdővel, panorámás terasszal ideális szálláshely családoknak, baráti társaságoknak, pároknak. 
 

Szobák, szállásdíjak

Bővebben a szállás szobáiról, felszereltségéről itt tájékozódhat >
Szállásdíjaink >

 
 

Elhelyezkedés, megközelíthetőség

A szállás Dömösön, Visegrád szomszédságában, Budapestről mintegy 45 km-re található. Az épület a falu és talán a Dunakanyar egyik legszebb pontján, a hegyoldalon helyezkedik el az erdő mellett gyönyörű kilátással.

A 11-es úton a főváros és Esztergom felöl is gyorsan megközelíthető: autóval mintegy 40 perc, busszal 1,5 óra.

Aki a tömegközlekedést választja, annak is egyszerű dolga van: Dömösre óránként indul busz a fővárosból és Esztergomból, aki pedig szívesen hajózik, a Budapest-Esztergom hajójárattal is eljuthat a településre.

A Villa Panorama Artist a buszmegállótól és a hajóállomástól 10 perc sétatávolságra található. 

A szálláshely címe: 2027 Dömös, Táncsics Mihály utca 25.
 
 
Eltöltene pár napot a Dunakanyarban? 
Foglalja le szálláshelyét, érdeklődjön a kedvezményekért!
 

Az épület története - művészvillából panorámás szállás

A Villát Krutsay Ferenc festő és középiskolai rajztanár építtette 1906-ban. Krutsay Ferenc a Máramarosi nagybánya mellett, Csókáson született 1868-ban.  Művészeti pályára, festőnek készült ezért a Budapesti Mintarajziskolában kezdte el a tanulmányait, Mestere: Lotz Károly volt. Ezt követően Münchenben Hollósy Simonnnál, majd Párizsban Lefebvrenél és Fleurynél folytatta művészeti tanulmányait.

1893-tól Budapesten élt és dolgozott egészen az 1924-ben bekövetkezett haláláig. 1906-tól, majd húsz éven át a nyári időszakokat alkotómunkával töltötte itt Dömösön, ebben a villában.
1947-től a Képzőművészeti Szövetség művésztelepeként működött.
 
 
A szálláshely és környéke 1939-ben (Forrás: hungaricana.hu)
Cím: 2027 Dömös, Táncsics Mihály utca 25. © 2016 villapanoramaartist.hu - Minden jog fenntartva! email: info (kukac) villapanoramaartist.hu info (kukac) villapanoramaartist.hu (+36) 30 326 7305