Programlehetőségek a Dunakanyarban és Dömösön

Látnivalók, programlehetőségek a Dunakanyarbandunaknyar levegőből Visegrádi vár Rámszakadék Dömös Esztergomi bazilika
légifelvétel dunakanyar
prépostság altemplom
vadálló kövek dömösön prédikálószéki kilátó

Dömösről

A szállás Dömösön, a Duna kanyarulatának közepén elhelyezkedő kis faluban található. Szentendrétől Esztergomig ezt sokan elmondják magukról, de nekünk, Dömösieknek ez nem vitás, mi vagyunk a Dunakanyar közepén és punktum.

A település csodálatos természeti adottságai már évszázadokkal ezelőtt letelepedésre ösztönözték az embereket, ennek eredményeként majd ezer éves történelmi emlékkel, a Dömösi Prépostság máig megmaradt altemplomával büszkélkedhetünk.

A falu varázsa egy évszázaddal ezelőtt, a polgárosodással megjelenő természetjárás szélesebb elterjedésével teljesedhetett ki. Ekkor jelentek meg az első művészek is, akik a maguk érzékeny világlátásával terjesztették e királyi vidék pompájának hírét. Sokszínűsége ma már, a kiterjedt turistaút hálózatnak, a vendéglátóhelyeknek, a turisztikai attrakcióknak köszönhetően mindenki számára elérhetővé vált.

Dömös a földről, a hegyekről, a vízről, a levegőből új és új arcát, új és új panoráma-képét mutatja nekünk, amelyből ízelítőként a képgalériában mutatunk néhányat.
 

Látnivalók, programlehetőségek, szolgáltatások Dömösön és környékén

A szálláshely környéke sok programlehetőséggelvárja a vendégeket.
 

Túraútvonalak és programlejetőségek Dömösön

Dömösön számtalan kedvelt túraútvonal csalogatja a kirándulni vágyókat: a Rám-szakadék, a Vadállókövek és a Prédikálószék, Dobogókő, a folyó túlpartján a Szent Mihály-hegy a remetebarlangokkal - csak, hogy a legkedveltebbeket említsük. A faluban lovaglási lehetőség is van, a meleg napokon pedig a helyi kemping medencéje nyújt felfrissülési lehetőséget.

Programlehetőségek listája:

Gasztronómia, vendéglátás Dömösön

  • Vad-Fa-Ló - vadételek étkezdéje az erdőben
  • Három nyulak étterem a Duna-parton
  • Patak söröző a patak parton
  • Hajóállomás büfé
  • Napfény presszó
 

Látnivalók, programlehetőségel a környező településeken: Visegrád és Esztergom nevezetességei

Számos kirándulási lehetőség, túraútvonal található a szállás környékén és a Dunakanyarban. A szomszédos települések a családosoknak és a kulturális programokra vágyóknak számtalan lehetőséget kínálnak. A szomszédos, 8 km-re fekvő Visegrádon a fellegvár, a királyi palota, múzeumok, bobpálya, gokart pálya, termál fürdő, éttermek; a 17 km-re fekvő Esztergomban múzeumok, a bazilika, a Magyarországot Szlovákiával összekötő Mária Valéria híd, termál uszoda található.        
Cím: 2027 Dömös, Táncsics Mihály utca 25. © 2016 villapanoramaartist.hu - Minden jog fenntartva! email: info (kukac) villapanoramaartist.hu info (kukac) villapanoramaartist.hu (+36) 30 326 7305