Kirándulási tippek Dömösön: Vadálló-kövek és a Prédikálószékprédiklálószék   
vadálló kövek dömösönprédikálószéki kilátó

A Prédikálószék a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb és leggyönyörűbb csúcsa. A 639 m magas andezit sziklán, megcsodálhatjuk a gyönyörű panorámát: a kanyargó Duna mellől kiemelkednek Visegrád lágy domborulatai és távolabbi Vác fölé magasodó  a Naszály csúcsa. A hegytetőre érve megpihenhetünk és teljesen elveszhetünk a Dunakanyar, és Börzsöny lenyűgöző látványban.

A csúcsra vezető utat a 14-15 millió évvel ezelőtti vulkáni működés következőében kialakult sziklaalakzatok és a köztük kígyózó ösvények teszik még izgalmasabbá. A Vadálló-kövek egyedi alakja egyedülálló látványt tár a látogatók elé, ami nem fogható semmi máshoz.

Fotó: indafoto.hu


A Prédikátorszék könnyen megközelíthető Dömös felöl, Dobogókőről  illetve a Rám-szakadékon keresztül is. A hegytetőn felállított kereszt és szikla mellett elterülő piknikezésre alkalmas asztalokon méltó képpen megkoronázhatjuk a túránkat, amit nem csak a túrázás kedvelőinek hanem gyermekeknek és családoknak is ajánlunk.

A szálláshelytől számítva a túra 18 km hosszú, kényelmes tempóban 6 óra alatt megtehető.
Figyelem! A túraútvonal egyes szakaszai meredekek, de legalább annál jobban esik majd a hűsítő ital a szállás verandáján! 

Cím: 2027 Dömös, Táncsics Mihály utca 25. © 2016 villapanoramaartist.hu - Minden jog fenntartva! email: info (kukac) villapanoramaartist.hu info (kukac) villapanoramaartist.hu (+36) 30 326 7305